Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g di funghi secchi
- 230 g di acqua
- 200 g di sedano, a pezzi
- 250 g di carote, a pezzi
- 100 g di cipolle, tagliate a metà
- 100 g di pomodori, a pezzi
- 150 g di zucchine, a pezzi
- 1 spicchio di aglio
- 50 g di funghi champignon
- 1 foglia di alloro secca (opcjonalnie)
- 6 rametti di erbe aromatiche miste, fresche (ad es. basilico, salvia, rosmarino), le foglioline lavate e asciugate
- 4 rametti di prezzemolo fresco
- 120 g di sale grosso
- 1 cucchiaio di olio di oliva
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 257 kJ / 61 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 5.2 g
Alternatywne przepisy
Brodo vegetale in polvere
Brak ocen
Minestrone
45 Min
Minestra saporita di pasta e verdure
50 min
Crema di piselli e zenzero con salmone al limone e broccoli
1 Std.
Pesto alla genovese
20 Min
Zuppa di verdure
25min
Maccheroncini al forno con melanzane e pomodorini
30 min
Brodo di pesce e gamberi
20 Min
Lasagne di zucchine e merluzzo
1 Std.
Torta di carote argoviese
2 Std.
Pesto di basilico
10 Min
Sugo alla bolognese
3h 15min