Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 克 蒜頭
- 60 克 洋蔥 ,切塊(約3公分)
- 30 克 奶油
- 150 克 罐裝切碎蕃茄
- 100 克 義大利米 (如:Carnaroli, Arborio),烹煮時間約16-18分鐘
- 125 克 高湯
- ¼ 茶匙 黑胡椒粗粒
- ⅛ - ¼ 茶匙 鹽
- 50 克 綠花椰菜,切小朵 (約2公分)
- 250 克 雞胸肉 ,切丁(約1.5公分)
- 5 克 帕瑪森起士 ,依個人口味調整
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1956.6 kJ / 468.1 kcal
- Białko
- 35.3 g
- Węglowodany
- 46.1 g
- Tłuszcz
- 15.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 106.4 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 311.2 mg