蕃茄雞肉燉飯
TM5 TM6

蕃茄雞肉燉飯

4.2 (21 ocen)

Składniki

  • 15 克 蒜頭
  • 60 克 洋蔥 ,切塊(約3公分)
  • 30 克 奶油
  • 150 克 罐裝切碎蕃茄
  • 100 克 義大利米 (如:Carnaroli, Arborio),烹煮時間約16-18分鐘
  • 125 克 高湯
  • ¼ 茶匙 黑胡椒粗粒
  • ⅛ - ¼ 茶匙 鹽
  • 50 克 綠花椰菜,切小朵 (約2公分)
  • 250 克 雞胸肉 ,切丁(約1.5公分)
  • 5 克 帕瑪森起士 ,依個人口味調整

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
1956.6 kJ / 468.1 kcal
Białko
35.3 g
Węglowodany
46.1 g
Tłuszcz
15.5 g
Tłuszcz nasycony
106.4 g
Błonnik
0.7 g
Sód
311.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy