花膠燉雞

花膠燉雞

5.0 3 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
2 人份

Składniki

  • 雞高湯
    800 克
  • 嫩薑 ,切片
    15 克
  • 花膠 (乾燥),浸發後川燙切塊(約3公分),詳見要訣
    40 克
  • 鈕扣菇 ,泡軟
    6 朵
  • 黑棗 ,洗淨,瀝乾
    15 克
  • 帶皮帶骨雞腿肉 ,切塊(約4公分),預先川燙去血水
    250 克
  • ½ 茶匙
  • 枸杞 ,洗淨,瀝乾
    1 茶匙

Wartości odżywcze na 1 人份

Kalorie 185 kcal / 773.8 kJ
Białko 24.6 g
Tłuszcz 6.6 g
Węglowodany 6.9 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 236.1 g
Sód 384.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...