花膠燉雞
TM6 TM5

花膠燉雞

5.0 (3 oceny)

Składniki

  • 800 克 雞高湯
  • 15 克 嫩薑 ,切片
  • 40 克 花膠 (乾燥),浸發後川燙切塊(約3公分),詳見要訣
  • 6 朵 鈕扣菇 ,泡軟
  • 15 克 黑棗 ,洗淨,瀝乾
  • 250 克 帶皮帶骨雞腿肉 ,切塊(約4公分),預先川燙去血水
  • ½ 茶匙 鹽
  • 1 茶匙 枸杞 ,洗淨,瀝乾

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
773.8 kJ / 185 kcal
Białko
24.6 g
Węglowodany
6.9 g
Tłuszcz
6.6 g
Tłuszcz nasycony
236.1 g
Błonnik
1.5 g
Sód
384.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy