Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 克 水
- 150 克 米 ,洗淨、瀝乾
- 2 ½ 大匙 蕃茄醬
- 110 克 洋蔥 ,切塊
- 10 克 蒜頭
- 1 大匙 油
- 70 克 綠色花椰菜 ,切小朵
- 80 克 花枝 ,清洗去除內臟,切圈(約1公分)
- 100 克 蝦仁
- 70 克 牛蕃茄 ,切丁
- ½ 大匙 醬油 ,依個人喜好添加
- ¼ 茶匙 鹽 ,依個人喜好添加
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 875.8 kJ / 209.5 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 37.5 g
- Tłuszcz
- 3.8 g
- Błonnik
- 1.5 g