Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di quinoa in chicchi
- 30 g di olio extravergine di oliva
-
½
cucchiaino di salsa tamari
lub ½ cucchiaino di sale - 1 - 2 pizzichi di pepe nero macinato fresco
- 10 g di succo di limone, spremuto fresco
- 50 g di pomodori secchi sott'olio, ben sgocciolati e a pezzi (1 cm)
- 300 g di cimette di broccoli a pezzi
- 50 g di mandorle a lamelle
- 100 g di peperoni gialli a pezzi (1 cm)
- 100 g di carote, pelate e a pezzi (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1443 kJ / 345 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pesce ai sapori dell'India con salsa allo yogurt, patate e verdure
1h
Quinoa e lenticchie con zucchine e uvetta
1h 5min
Couscous di cavolfiore (vegan)
15 Min
Insalata di quinoa con fagioli e formaggio di capra
20min
Insalata di quinoa con melagrana e zucca
1h
Riso basmati con tofu e asparagi verdi
40min
Insalata di quinoa colorata
35min
Riso basmati, fave e piselli
1h 30min
Riso integrale con bietole
1h 15min
Grano saraceno con pomodorini e basilico
30min
Quinoa con verdure e frittata al vapore (senza glutine)
55 min
Insalata di quinoa con zucchine e carote in salsa agrodolce
1h 35min