Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
60
g di anacardi spellati
lub 60 g di mandorle pelate - 30 g di lievito alimentare alimentare
- ½ cucchiaino di sale marino integrale
Tagliatelle al farro
- 300 g di farina di farro + q.b. per infarinare
- 140 g di acqua
- 10 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di sale
Pesto di avocado
- 1 avocado maturo (circa 200 g), la polpa a pezzi (4-5 cm)
- 1 spicchio di aglio
- 4 - 5 foglie di basilico fresche, lavate ed asciugate
- 15 g di succo di limone, spremuto fresco
- 70 g di olio extravergine di oliva
- 1 - 2 pizzichi di sale
- mandorle a lamelle tostate a piacere (opcjonalnie)
- pomodori secchi a pezzi (1 cm) a piacere (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1736 kJ / 415 kcal
- Białko
- 10.5 g
- Węglowodany
- 36.1 g
- Tłuszcz
- 26.4 g
- Błonnik
- 7.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sedanini integrali al ragù di lenticchie rosse
1小时
Ravioli di agrumi e menta con pomodorini confit
1hod. 40min
Formaggio vegan di macadamia (senza lattosio)
32 godz. 50 min
Farro asparagi e frittatina in forma
45 Min
Linguine al pesto di nocciole ed erbette
20 Min
Pesto di avocado
15 Min
Riso integrale al pesto di rucola
45 Min
Zuppa di tofu e verdure
50min
Sorgo con zucchine, uvetta e pinoli (vegan)
50min
Cous cous invernale
45 Min
Pasta al pesto di cavolo nero
40min
Besciamella (vegan)
15 Min