Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta fresca al grano saraceno
- 150 g di farina di grano saraceno
- 150 g di farina tipo 00
- 3 uova
- 10 g di olio extravergine di oliva
Verdure
- 300 g di patate a tocchetti
- 150 g di foglie di verza a listarelle
- 150 g di bietole, le foglie a listarelle
- 1000 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
Besciamella ai formaggi
- 500 g di latte
- 300 g di Valtellina Casera a pezzi
- 20 g di farina
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
Terminare la preparazione
- 150 g di Valtellina Casera a tocchetti
- 100 g di Parmigiano reggiano grattugiato
- 150 g di burro a fiocchetti
- foglie di salvia fresche q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2703.1 kJ / 646 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 45.9 g
- Tłuszcz
- 39 g
- Błonnik
- 3.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Involtini valtellinesi di verza con patate e formaggi
2 Std.
Gnocchi verdi alla romana
1sa 20 dk
Lasagne alle verdure (vegan)
2 Std.
Gnocchi alla romana al pepe nero con radicchio e speck
2 godz. 10 min
Lasagne al pesto, patate e fagiolini
2 Std.
Cannelloni spinaci e ricotta
1 Std. 30 Min
Torta salata ai porri e cumino nero
1sa 20 dk
Lasagna rucola, zucchine e formaggio di capra
2 Std.
Lasagne primaverili (senza glutine)
3 godz. 15 min
Gnocchi di zucca al Taleggio
1h 10min
Pizzoccheri
50 Min
Lasagne radicchio, provola e caciotta
1h 10min