Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g d'oignons, coupés en deux
- 2 gousses d'ail
- 20 g d'huile d'olive
- 300 g de tomates, mûres, coupées en morceaux (2-3 cm)
- 100 g de poivrons rouges, coupés en morceaux (2-3 cm)
- 1 c. à soupe de mélange d'herbes séchées (p. ex. thym, romarin, marjolaine, basilic, persil)
- 1 c. à café de sel
- 2 pincées de poivre, moulu
- 300 g d'aubergines, coupées en morceaux (2-3 cm)
- 200 g de courgettes, coupées en morceaux (2-3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 422 kJ / 101 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soupe au potiron
35min
Quiche poireaux-lard
1h
Compote de pommes
20 min
Purée de pommes de terre
45 min
Velouté de légumes
45 min
Compote de pommes
20 min
Haricots verts au thym
1h 10min
Soupe de légumes
25min
Tarte aux abricots
1h 10min
Salade de haricots verts aux lardons
40 min
Soupe de potiron
35min
Sauce bolognaise
3h 15min