Quiche aux poireaux
TM5 TM6

Quiche aux poireaux

4.0 (11 ocen)

Składniki

Pâte

  • 300 g de farine blanche
  • ½ c. à café de sel fin
  • 150 g de beurre, froid en petits morceaux
  • 1 jaune d'oeuf
  • 50 g d'eau, glacée

Garniture

  • 200 g de gouda, en morceaux
  • 150 g de jambon cuit, en morceaux
  • 200 g de crème double
  • 4 oeufs
  • ¼ c. à café de poivre noir, fraîchement moulu
  • 1 ½ c. à café de sel fin
  • 1 pincée de noix de muscade moulue
  • 400 g de poireaux, coupé en rondelles (5 mm)

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
4728 kJ / 1130 kcal
Białko
37.2 g
Węglowodany
63.1 g
Tłuszcz
81 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy