Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pâte
- 300 g de farine blanche
- ½ c. à café de sel fin
- 150 g de beurre, froid en petits morceaux
- 1 jaune d'oeuf
- 50 g d'eau, glacée
Garniture
- 200 g de gouda, en morceaux
- 150 g de jambon cuit, en morceaux
- 200 g de crème double
- 4 oeufs
- ¼ c. à café de poivre noir, fraîchement moulu
- 1 ½ c. à café de sel fin
- 1 pincée de noix de muscade moulue
- 400 g de poireaux, coupé en rondelles (5 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4728 kJ / 1130 kcal
- Białko
- 37.2 g
- Węglowodany
- 63.1 g
- Tłuszcz
- 81 g
Alternatywne przepisy
Quiche poireaux-lard
1h
Quiche lorraine
50min
Pesto au basilic
10min
Tarte aux pommes
1h 15min
Tarte aux pommes facile
45min
Gratin de l’armailli
50min
Ratatouille
40min
Lasagne à la bolognaise
2h 30min
Omelette aux courgettes
40min
Couscous au rouget et aux poivrons
30min
Nouilles sautées aux légumes
30min
Tranche de meringue façon crumble aux pommes
2h