Quiche aux poireaux

Quiche aux poireaux

3.9 16 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
4 portions

Składniki

Pâte
  • 300 g de farine blanche
  • ½ c. à café de sel fin
  • 150 g de beurre froid en petits morceaux
  • 1 jaune d'œuf
  • 50 g d'eau glacée
Garniture
  • 200 g de gouda en morceaux
  • 150 g de jambon cuit en morceaux
  • 200 g de crème double
  • 4 œufs
  • ¼ c. à café de poivre noir, fraîchement moulu
  • 1 ½ c. à café de sel fin
  • 1 pincée de noix de muscade moulue
  • 400 g de poireaux coupé en rondelles (5 mm)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 37.2 g
Kalorie 4728 kJ / 1130 kcal
Tłuszcz 81 g
Węglowodany 63.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...