Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le moule
- ½ c. à soupe de beurre, mou, pour graisser
La tarte
- 150 g de noisettes
- 100 g de sucre
- 200 g de farine, et un peu pour abaisser
- 80 g de beurre, en morceaux (2 cm)
- 60 g d'eau
- ¼ de c. à café de sel
- 500 g de rhubarbe, évent. pelée, partagée dans la longueur, en tronçons (8 cm)
- 240 g de demi-crème
- 2 œufs
- 20 g d'amidon de maïs (par ex. Maïzena)
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 1874 kJ / 450 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 29 g
Alternatywne przepisy
Étoiles à la cannelle
1 Std. 30 Min
Strudel aux pommes et sauce vanille
1 Std. 20 Min
Quiche poireaux-lard
1 Std.
Asperges accompagnées de pommes de terre
50 min
Roulades au fromage et jambon
55min
Asperges et hollandaise au yogourt
30 Min
Tarte aux abricots
1 Std. 10 Min
Salade de carottes
15min
Gâteau de Linz
1 Std.
Cake tyrolien automnal
1 Std. 20 Min
Cake Mississippi clair
1h 15min
Gâteau aux carottes
1 Std. 10 Min