![Petits pois et carottes Petits pois et carottes](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/12ADBF0A-F981-4317-8FF8-BF91A119F23E/Derivates/8ae98e41-1626-417d-a56c-b3fc7586c886.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ bouquet de persil frais
- 40 g de beurre, coupé en morceaux
-
500
g de carottes, coupées en rondelles (5 mm)
lub 500 g de choux-raves, coupés en bâtonnets (1 x 3 cm) - ¾ c. à café de sel
- 2 pincées de poivre, moulu
- ¾ c. à café de sucre
- ½ c. à café de farine (opcjonalnie)
- 100 g de crème
- 100 g de petits pois surgelés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 927 kJ / 223 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 5.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto aux choux de Bruxelles et au lard
30min
Ratatouille
40 Min
Gratin de pommes de terre
1ωρ. 10 λεπτ.
Salade de pommes de terre
1ωρ. 5 λεπτ.
Choux de Bruxelles, lard et amandes
40 Min
Riz aux légumes et tomates avec petits pois et maïs
35 Min
Filet de poulet en sauce aux champignons et pommes de terre
1 Std.
Pommes de terre en robe des champs
30min
One pot penne-poireaux
30min
Gratin de chou-fleur
55 dk
Gratin de pappardelle sauce bolognaise et ricotta
1 godz. 30 min
Haricots verts aux tomates et au persil
55 dk