Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ bouquet de persil frais
- 40 g de beurre, coupé en morceaux
-
500
g de carottes, coupées en rondelles (5 mm)
lub 500 g de choux-raves, coupés en bâtonnets (1 x 3 cm) - ¾ c. à café de sel
- 2 pincées de poivre, moulu
- ¾ c. à café de sucre
- ½ c. à café de farine (opcjonalnie)
- 100 g de crème
- 100 g de petits pois surgelés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 927 kJ / 223 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 5.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lasagnes
2h
Ragoût de légumes cuits au varoma avec omelette
30 min
Purée de pommes de terre
45 min
Ratatouille
40 min
Gratin dauphinois
50 min
Gratin de chou-fleur
55 min
Velouté de légumes
45 min
Sauce tomate pour tous les jours
30 min
Bouillie carotte-pomme de terre
30 min
Petits pois au jambon
30 min
Haricots verts aux tomates et au persil
55 min
Légumes rissolés
20 min