Croustade aux champignons

Croustade aux champignons

4.0 21 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
6 morceaux

Składniki

  • 4 gousses d'ail
  • 10 g d'huile végétale
  • 750 g de champignons frais de saison, brossés et coupés en lamelles
  • ½ - 1 c. à café d'herbes de Provence déshydratées
  • ½ c. à café de sel selon vos goûts
  • ¼ c. à café poivre moulu selon vos goûts
  • 20 g de beurre, salé ou non salé
  • 5 c. à soupe de farine de blé (15 g), et plus pour la pâte
  • 190 g de lait et plus pour la dorure
  • 400 g pâte feuilletée

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 morceaux

Białko 9 g
Kalorie 1452 kJ / 347 kcal
Tłuszcz 21 g
Błonnik 5 g
Węglowodany 28 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...