Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 gousses d'ail
- 10 g d'huile végétale
- 750 g de champignons frais de saison, brossés et coupés en lamelles
- ½ - 1 c. à café d'herbes de Provence déshydratée
- ½ c. à café de sel, selon vos goûts
- ¼ c. à café poivre moulu, selon vos goûts
- 5 c. à soupe de farine de blé (15 g), et plus pour la pâte
- 20 g de beurre, salé ou non salé
- 190 g de lait, et plus pour la dorure
- 400 g pâte feuilletée
- Wartości odżywcze
- na 1 morceaux
- Kalorie
- 1452 kJ / 347 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauce béchamel
15min
Couscous royal
1h 10min
Moussaka à la turque
1h 10min
Crème caramel
5h 30min
Scampis à la tomate, safran et sauce aux anchois
35min
Légumes farcis
1 Std. 20 Min
Ratatouille
40 min
Riz à la tomate
30 min
Risotto
30 min
Soufflé au fromage express
45 min
Sauce aurore (béchamel à la tomate)
Keine Bewertungen
Quiche aux poireaux
1 godz. 45 min