Mini tartes aux champignons

Mini tartes aux champignons

4.5 20 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
4 portions

Składniki

  • de farine de blé
    300 g
    300 g de farine de blé complet
  • d'eau froide
    80 g
  • de beurre en morceaux
    220 g
  • de noix de muscade moulue
    2 - 3 pincées
  • de sel
    1 ¼ - 1 ½ c. à café
  • de Gruyère en morceaux
    80 g
    80 g de parmesan, en morceaux
  • d'échalotes coupées en 2
    80 g
  • de persil frais les feuilles uniquement
    5 brins
  • gousses d'ail
    2
  • de champignons frais variés (par ex.: chanterelles, bolets, pleurotes...), en tranches
    400 g
    400 g de champignons de Paris frais, en tranches
  • de crème, min. 30% M.G.
    80 g
  • de poivre noir moulu
    2 - 3 pincées
  • du thym frais comme garniture
  • oeuf battu, pour la dorure
    1

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 874 kcal / 3656.7 kJ
Białko 19.7 g
Tłuszcz 60.6 g
Węglowodany 65.3 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 37.3 g
Sód 909.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...