Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Prépâte avec ébouillantage
- 120 g de farine de pur épeautre, complète
- 180 g d'eau chaude
Pâte à pain et finition
- 300 g de farine blanche d'épeautre
- 1 ½ c. à café de sel
- ½ cube de levure boulangère fraîche, émiettée
- 200 g d'eau
- un peu de farine blanche d'épeautre
- Wartości odżywcze
- na 1 tranche
- Kalorie
- 520.3 kJ / 123.3 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 23.1 g
- Tłuszcz
- 0.8 g
Alternatywne przepisy
Pain bis en cocotte
2小时 25 分钟
Pain vaudois à la croix
13u. 30min
Petits pains Varoma
2小时 15 分钟
Pain de mie
3hod.
Petits pains au lait
2h 5 min
Pain toast
16u.
Pains de Saint-Gall
26 godz. 30 min
Pain d'épeautre et de blé
12h
Petits pains au seigle
12h
Pain paysan
3hod.
Pâte de base pour pain
24 godz. 30 min
Pain d’épeautre aux noisettes
2h 50min