![Sorbet aux fraises sur mousse de basilic Sorbet aux fraises sur mousse de basilic](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B204D672-E60D-4657-B7EB-04B9756D58AB/Derivates/d42dfe28-add6-4127-9b42-0c5d805ee9c3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de fraises, coupées en deux
- 80 g de sucre
- 200 g de crème acidulée
- 100 g de crème à fouetter
- 2 brins de basilic frais, effeuillé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1580 kJ / 381 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 27 g
Alternatywne przepisy
Confiture de fraises
1 Std. 5 Min
Pesto de basilic
10min
Confiture d'abricot pour les provisions
55min
Velouté de poireaux et croûtes jambon-fromage
35 min
Cake au citron
1 Std. 5 Min
Glace à la pomme et au lait de coco
10min
Sauce béchamel
15 min
Velouté orange-courge
35 min
Soupe de potiron
35 min
Sorbet framboise et citron vert
10min
Soupe de carottes à la menthe
35 min
Risotto aux bolets et au brie
35 min