Pain de seigle valaisan

Pain de seigle valaisan

4.7 6 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 10 godz.
16 tranches

Składniki

Levain
  • de grains de seigle
    200 g
  • d'eau
    125 g
  • de levure boulangère fraîche (env. 5 g)
    ⅛ cube
Pâte à pain et finition
  • de grains de seigle
    400 g
  • d'eau
    250 g
  • de levure boulangère fraîche (env. 15 g)
    ⅓ cube
    ⅔ sachet de levure boulangère sèche, (env. 5 g)
  • de sel
    10 g

Wartości odżywcze na 1 tranche

Kalorie 123 kcal / 516 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 1 g
Węglowodany 23 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...