Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de pommes de terre à chair farineuse, pelées, en morceaux (3 cm)
- 300 g de pommes, pelées, en morceaux (3 cm)
- 500 g de sucre gélifiant (2:1)
- 300 g de jus de pomme
- 2 c. à soupe de jus de citron
- 2 c. à soupe de sucre vanillé
- 1 pincée de cannelle moulue
- Wartości odżywcze
- na 1 bocal
- Kalorie
- 2867.5 kJ / 684.5 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 162.3 g
- Tłuszcz
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Strudel aux pommes et sauce vanille
1h 20min
Bricelets
2 Std. 30 Min
Sirop au gingembre et au citron
55min
Sauce cocktail
5 dk
Salade de légumes en verrine
20 Min
Choco-praliné abricot
Brak ocen
Mousse au thon
10min
Soupe à l'huile d'olive, à l'ail et aux amandes
5 dk
Petits fondants au chocolat accompagnés de sorbet à la mangue et fruit de la passion
4h 15min
Mousse aux myrtilles
10min
Pavé au chocolat épicé
12h
Confiture d'abricot pour les provisions
55min