![Pesto de basilic Pesto de basilic](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/15D38919-067A-4B96-8663-311C6E1891D3/Derivates/cd1e5a04-8c4b-4386-aee1-aceb315fb232.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de parmesan, en morceaux
- 30 g de pignons de pin
- 1 gousse d'ail (opcjonalnie)
- 80 g de feuilles de basilic frais
- 150 g d'huile d'olive
- ½ c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 bocal
- Kalorie
- 7741 kJ / 1848 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 190 g
- Błonnik
- 4.6 g
Alternatywne przepisy
Mousse au thon
5 Min
Focaccia aux tomates
40 min
Risotto
30 min
Salade de carottes
15 min
Polenta
1 godz.
Risotto alla milanese
30 min
Variations autour du beurre - beurre aux herbes
5 Min
Salade céleri-pomme
10 Min
Focaccia au romarin
2h 30min
Beurre aux herbes
5 Min
Houmus
10 Min
Beignets de poisson et sauce tartare
50 min