![Pain d'épice lucernois Pain d'épice lucernois](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F0894B83-CFFC-423E-A23F-AACE37559F7E/Derivates/57f6abb7-9f42-4d14-b177-72335eb3f1c6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 c. à soupe de beurre
- 250 g de crème à fouetter, 30-40 % de matière grasse
- 150 g de lait
- 160 g de concentré de jus de poire
- 150 g de sucre brut
- 1 c. à soupe d'épices pour pain d'épices
- 1 c. à café de bicarbonate de soude
- 400 g de farine bise
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 1865 kJ / 447 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 69 g
- Tłuszcz
- 14 g
Alternatywne przepisy
Tourte de Linz suisse
1 Std. 30 Min
Étoiles à la cannelle
1 Std. 30 Min
Tresse russe aux canneberges
3h
Crêtes de coq
24 Std.
Milanais
3h
Miroirs à la gelée de vin chaud
2h 40 min
Risotto aux bolets et au brie
35 min
Pain paysan
3h
Cake imbibé au citron
1 Std. 30 Min
Spätzlis au fromage
1h 10min
Cake tyrolien automnal
1h 20min
Polenta tessinoise
45min