Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 c. à soupe de beurre
- 250 g de crème à fouetter, 30-40 % de matière grasse
- 150 g de lait
- 160 g de concentré de jus de poire
- 150 g de sucre brut
- 1 c. à soupe d'épices pour pain d'épices
- 1 c. à café de bicarbonate de soude
- 400 g de farine bise
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 1865 kJ / 447 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 69 g
- Tłuszcz
- 14 g
Alternatywne przepisy
Gâteau des rois
1hod. 55min
Pain bis en cocotte
2小时 25 分钟
Crêtes de coq
24h
Gâteau des rois
2小时 15 分钟
Crème au jus de pomme
4h 15min
Pain paysan
3hod.
Gâteau à la crème
45 Min
Tresse russe aux canneberges
3hod.
Escargots noix-cannelle
2小时 10 分钟
Gâteau de Linz
1小时
Gâteau du Vully
2 Std. 30 Min
Cuchaule
2 Std. 30 Min