Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g de farine à pain et un peu de farine supplémentaire
- 300 g de farine blanche d'épeautre
- 1 cube de levure boulangère fraîche (40 g)
- 500 g de babeurre
- 30 g d'eau et un peu d’eau supplémentaire pour badigeonner la pâte
- 1 ½ - 2 c. à café de sel selon les goûts
- un peu de farine à pain pour fariner
- Wartości odżywcze
- na 1 tranche
- Kalorie
- 793 kJ / 189 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Pain d'épeautre pur
11h
Pain bis en cocotte
2 godz. 25 min
Pain vaudois à la croix
13h 30 min
Pain de mie
3h
Petits pains au lait
2h 5min
Petits pains au seigle
12h
Petits pains aux fruits
3h 5min
Pain paysan
3h
Pain aux graines de lin
1h 30min
Pain d’épeautre aux noisettes
2 Std. 50 Min
Pâte de bouillon de légumes végane
1h
Tresse bernoise
1h 45min