![Pain d'épeautre et de blé Pain d'épeautre et de blé](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/EF6F97EE-352C-45BA-8087-9AD66F0DAE25/Derivates/7FFD2305-8B36-474E-A5BE-B27E9BA68C4A.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g de farine à pain et un peu de farine supplémentaire
- 300 g de farine blanche d'épeautre
- 1 cube de levure boulangère fraîche (40 g)
- 500 g de babeurre
- 30 g d'eau et un peu d’eau supplémentaire pour badigeonner la pâte
- 1 ½ - 2 c. à café de sel selon les goûts
- un peu de farine à pain pour fariner
- Wartości odżywcze
- na 1 tranche
- Kalorie
- 793 kJ / 189 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Pain bis en cocotte
2 Std. 25 Min
Petits pains du 1er août
1h 10min
Pain paysan
3h
Pain croustillant
1h
Pain toast
16h
Petits pains aux fruits
3 godz. 5 min
Pain d'épeautre pur
11h
Pain rustique
2 godz.
Petits pains au seigle
12sa
Pain de campagne
2 godz.
Pain de seigle valaisan
10h
Pain d’épeautre aux noisettes
2h 50min