![Petits pains aux fruits Petits pains aux fruits](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/41db86c3138d3fddb037da334726ef1a/Derivates/431434dc9fc14b42d77e50b3c0a7351107edb2e2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de noisettes
- ¼ de c. à café de fleur de sel
- 150 g de prunes, séchées, dénoyautées
- 150 g de dattes, dénoyautées
- 150 g de figues séchées, sans la queue
- 300 g d'eau
- ½ cube de levure (env.20 g), émiettée
- 200 g de farine de seigle égrugé
- 300 g de farine blanche d'épeautre
- 1 ½ c. à café de sel
- 2 c. à soupe d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 3271 kJ / 786 kcal
- Białko
- 39.2 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 42 g
Alternatywne przepisy
Focaccia aux tomates
40p
Gâteau aux pommes
50 Min
Pain croustillant
1h
Crème glacée aux fruits
5 min
Tresse russe aux canneberges
3 Std.
Pain d'épeautre pur
11 Std.
Pain d'épeautre et de blé
12h
Petits pains au seigle
12h
Birchermüesli
1 Std. 10 Min
Pains de Saint-Gall
26 Std. 30 Min
Pain toupie rapide
40p
Sauce balsamique
10p