Petits pains aux fruits

Petits pains aux fruits

4.5 6 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 5 min
16 morceaux

Składniki

  • 80 g de noisettes
  • ¼ de c. à café de fleur de sel
  • 150 g de prunes, séchées, dénoyautées
  • 150 g de dattes, dénoyautées
  • 150 g de figues séchées sans la queue
  • 300 g d'eau
  • ½ cube de levure (env.20 g), émiettée
  • 200 g de farine de seigle égrugé
  • 300 g de farine blanche d'épeautre
  • 1 ½ c. à café de sel
  • 2 c. à soupe d'eau

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 morceau/part

Białko 39.2 g
Kalorie 3271 kJ / 786 kcal
Tłuszcz 42 g
Węglowodany 62 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...