Poulet rôti aux légumes et pommes de terre

Poulet rôti aux légumes et pommes de terre

4.8 4 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 portions

Składniki

La crème au citron
  • citron finement zesté, jus pressé
    1
  • gousse d'ail
    1
  • de thym, frais effeuillé
    2 brins
  • feuilles de sauge fraîches grossièrement hachées
    4
  • de beurre mou, en morceaux
    70 g
  • de sel
    1 c. à café
Le poulet et la finition
  • de poulet (un poulet entier, non cuit
    1200 - 1400 g
  • d'eau
    600 g
  • de sel et un peu plus pour l'assaisonnement
    3 c. à café
  • de pommes de terre à chair ferme coupées en quatre
    400 g
  • de carottes (env. 2 cm d’épaisseur), coupés en deux dans le sens de la longueur
    400 g
  • poivre, moulu pour l'assaisonnement

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 951 kcal / 3980 kJ
Białko 64 g
Tłuszcz 64 g
Węglowodany 30 g
Błonnik 5.9 g
Tłuszcz nasycony 23 g
Sód 2636 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...