Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g de gruyère, corsé coupé en morceaux (3 cm)
- 800 g de pommes de terre à chair farineuse pelées et coupées en morceaux (1 cm)
- 250 g de lait entier
- 100 g d'eau
- 20 g de beurre
- 1 c. à café de sel
- 200 g de courgettes, coupées en dés (1 cm)
- 2 pincées de poivre, moulu
- 4 œufs
- 80 g de tomates séchées à l'huile, égouttées et coupées en lanières (4 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2221 kJ / 532 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 37.5 g
- Tłuszcz
- 31 g
Alternatywne przepisy
Gâteau oignons-fromage
1 Std. 15 Min
Quiche poireaux-lard
1 Std.
Lasagnes
2 Std.
Émincé de poulet Parmentier
1 Std. 15 Min
Risotto au poireau
40 Min
Menu : Filets de truite à la crème d'asperges, riz et glace aux fruits
1 Std.
Gratin de chou-fleur
55min
Riz Casimir
45 Min
Gratin de pommes de terre
1 Std. 10 Min
Tarte aux abricots
1 Std. 10 Min
Tarte aux légumes (TM6)
25 Min
Sauce à salade moutarde-balsamique
10 Min