Poulet cuit à la moutarde au miel et sa purée d'ail et de chou-fleur

Poulet cuit à la moutarde au miel et sa purée d'ail et de chou-fleur

3.8 30 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • 1 bulbe d'ail
  • 35 g d'huile d'olive
  • 250 g d'oignon coupé en 2
  • 30 g de miel
  • 40 g de moutarde à l'ancienne
  • 10 g moutarde de Dijon (opcjonalnie)
  • 2 gousses d'ail
  • 1 c. à soupe de romarin frais les feuilles uniquement
  • 2 c. à café de sel
  • 4 filets de poitrine de poulet (env. 650 g)
  • 800 g de bouquets de chou-fleur
  • 130 g de lait
  • ¼ - ½ c. à café de poivre, fraichement moulu selon vos goûts
  • 1 c. à café de feuilles de thym fraîches

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 381 kcal / 1596 kJ
Białko 46 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 17 g
Błonnik 7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...