Poulet cuit à la moutarde au miel et sa purée d'ail et de chou-fleur

Poulet cuit à la moutarde au miel et sa purée d'ail et de chou-fleur

3.8 30 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • bulbe d'ail
    1
  • d'huile d'olive
    35 g
  • d'oignon coupé en 2
    250 g
  • de miel
    30 g
  • de moutarde à l'ancienne
    40 g
  • moutarde de Dijon (opcjonalnie)
    10 g
  • gousses d'ail
    2
  • de romarin frais les feuilles uniquement
    1 c. à soupe
  • de sel
    2 c. à café
  • filets de poitrine de poulet (env. 650 g)
    4
  • de bouquets de chou-fleur
    800 g
  • de lait
    130 g
  • de poivre, fraichement moulu selon vos goûts
    ¼ - ½ c. à café
  • de feuilles de thym fraîches
    1 c. à café

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 381 kcal / 1596 kJ
Białko 46 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 17 g
Błonnik 7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...