Blanquette de veau aux bolets

Blanquette de veau aux bolets

4.7 50 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 portions

Składniki

  • 30 g de bolets, séchés
  • 200 g de crème entière, froide
  • 80 g d'oignons coupés en deux
  • 1 gousse d'ail
  • 2 c. à soupe d'huile d'olive
  • 800 g de viande de veau, sans nerf, sans os (par ex. cou, épaule)
  • 1 c. à café de sel
  • 2 pincées de poivre, moulu
  • 1 c. à soupe de farine
  • 300 g d'eau
  • 100 g de vin blanc
  • 1 cube de bouillon de bœuf (pour 0.5 l)
  • 2 c. à soupe d'amidon de maïs (par ex. Maïzena)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portions

Białko 44.3 g
Kalorie 2056 kJ / 494 kcal
Tłuszcz 29 g
Węglowodany 12 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...