Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de bolets, séchés
- 200 g de crème à fouetter, 30-40 % de matière grasse
- 80 g d'oignons, coupés en deux
- 1 gousse d'ail
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- 800 g de viande de veau, sans nerf, sans os, (par ex. cou, épaule)
- 1 c. à café de sel
- 2 pincées de poivre, moulu
- 1 c. à soupe de farine
- 300 g d'eau
- 100 g de vin blanc
- 1 cube de bouillon de bœuf (pour 0.5 l)
- 2 c. à soupe d'amidon de maïs (par ex. Maïzena)
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 2056 kJ / 494 kcal
- Białko
- 44.3 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 29 g
Alternatywne przepisy
Risotto alla milanese
30 min
Cuisse de poulet teriyaki
2 Std. 5 Min
Émincé de poulet Parmentier
1 Std. 15 Min
Émincé à la zurichoise
50min
Goulache
1h 5min
Menu : Filets de truite à la crème d'asperges, riz et glace aux fruits
1h
Gratin dauphinois
50min
Curry de poulet
35min
Ragoût d'agneau
50min
Ragoût de bœuf
1 Std. 50 Min
Mousse au chocolat noir et caramel
4 godz. 30 min
Sauce bolognaise
3h 15min