![Haricots verts au curry accompagnés de riz Haricots verts au curry accompagnés de riz](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8040BE00-A278-4F1E-ACA2-F51A8AB859E5/Derivates/9938EDB2-7E95-46E6-BE73-91FE3AF694C5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g d'eau
- 2 c. à café de sel
- 250 g de riz
- 500 g de haricots verts, frais, entiers
- 10 g de beurre
- 200 g de crème acidulée, 20 % de m.g.
- 50 g de crème
- 1 c. à café de curry en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1782 kJ / 426 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 58 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 3.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Riz Casimir
45min
Haricots verts au thym
1 Std. 10 Min
Salade de poivrons
20min
Cornettes à la viande hachée
30 dk
Soupe au potiron
35min
Risotto au poireau
40min
Salade de concombre à la mortadelle
10min
Chou-fleur et lentilles au curry
45min
Mélange blettes-pommes de terre aux œufs pochés
45min
Farfalle asperges, lardons et safran
35min
Spaghettini aux poivrons
50min
Haricots verts aux tomates et au persil
55 dk