Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g d'huile
- 10 g de gingembre
- 400 g de chair de potiron, en morceaux
- 100 g de pommes de terre, en morceaux
- 50 g de noix de cajou, fraîche
- ½ c. à café de sel
- 2 pincées de poivre blanc moulu
- 750 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 592 kJ / 141 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 2.9 g
Alternatywne przepisy
Velouté orange-courge
35 Min
Quiche poireaux-lard
1 Std.
Velouté de poireaux et croûtes jambon-fromage
35 Min
Compote de pommes
20 min
Velouté de légumes
45 Min
Soupe de légumes
25 Min
Sauce béchamel
15min
Velouté de tomates et de courges
25 Min
Soupe de potiron
35 Min
Soupe de carottes à la menthe
35 Min
Soupe de potimarron-pomme-poitrine de poulet
40 Min
Soupe de carottes façon moro
1h 45min