![Sauce à salade à la française Sauce à salade à la française](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/08c5feb3-4374-41a3-8bf9-168bfe0dcb2c/Derivates/47156bfa-695e-4dac-84cc-71a6be8f0c5f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
250
g d'huile de tournesol
lub 250 g d'huile de colza - 1 jaune d'œuf
- 25 g de moutarde
- 10 g de jus de citron
- 5 g de sauce Worcestershire
- ½ c. à café de curry en poudre
- 40 g d'oignon, coupé en deux
- 1 gousse d'ail
- 85 g d'eau
- 1 cube de bouillon de légumes (pour 0,5l)
- 90 g de vinaigre aromatisé aux herbes
- 1 c. à soupe de mélange d'herbes séchées (p. ex. ciboulette, persil, basilic, origan), selon les goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 bouteille
- Kalorie
- 10000 kJ / 2388 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 258 g
Alternatywne przepisy
Rösti bernois
40min
Gâteau oignons-fromage
1hod. 15min
Mousse au thon
5min
Moutarde de Bénichon
40min
Salade de pommes de terre
1h 5min
Ramequins au fromage
50min
Variations autour du beurre - Café de Paris
30 min
Sauce à salade moutarde-balsamique
10 min
Papet vaudois
55min
Pain tessinois
1 godz. 50 min
Croissants au jambon
35min
Tresse bernoise
1hod. 45min