Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
250
g d'huile de tournesol
lub 250 g d'huile de colza - 1 jaune d'œuf
- 25 g de moutarde
- 10 g de jus de citron
- 5 g de sauce Worcestershire
- ½ c. à café de curry en poudre
- 40 g d'oignon, coupé en deux
- 1 gousse d'ail
- 85 g d'eau
- 1 cube de bouillon de légumes (pour 0,5l)
- 90 g de vinaigre aromatisé aux herbes
- 1 c. à soupe de mélange d'herbes séchées (p. ex. ciboulette, persil, basilic, origan), selon les goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 bouteille
- Kalorie
- 10000 kJ / 2388 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 258 g
Alternatywne przepisy
Émincé à la zurichoise
50min
Salade de pommes de terre
1h 5min
Mousse au thon
5min
Riz Casimir
45min
Rösti bernois
40min
Sauce balsamique
10min
Papet vaudois
55min
Sauce à salade moutarde-balsamique
10min
Variations autour du beurre - Café de Paris
30min
Knöpflis
50min
Croissants au jambon
35min
Tresse bernoise
1h 45min