
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g de sucre
- 2 - 3 zestes d'orange prélevés finement, sans chair blanche
-
2
blancs d'œufs (voir Conseil)
lub 2 blancs d'œufs (voir Conseil) -
30
g de jus d'orange
lub 30 g de jus de citron - 450 g de cerises dénoyautées, surgelées
- 1 c. à soupe de liqueur d'amande, type amaretto
- 85 g d'amandes effilées et grillées
- 225 g de crème à fouetter 35% M.G., réfrigérée
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 236.6 kcal / 989.9 kJ
- Białko
- 4.2 g
- Tłuszcz
- 16.1 g
- Węglowodany
- 21.4 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.9 g
- Sód
- 74.8 mg