Mousse aux cerises et à l'amaretto

Mousse aux cerises et à l'amaretto

2.2 6 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
8 portions

Składniki

  • 70 g de sucre
  • 2 - 3 zestes d'orange prélevés finement, sans chair blanche
  • 2 blancs d'œufs (voir Conseil)
    2 blancs d'œufs, (voir Conseil)
  • 30 g de jus d'orange
    30 g de jus de citron
  • 450 g de cerises dénoyautées, surgelées
  • 1 c. à soupe de liqueur d'amande, type amaretto
  • 85 g d'amandes effilées et grillées
  • 225 g de crème à fouetter 35% M.G., réfrigérée

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 74.8 mg
Białko 4.2 g
Kalorie 989.9 kJ / 236.6 kcal
Tłuszcz 16.1 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 6.9 g
Węglowodany 21.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...