Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de mélange de fruits frais (par ex. abricots, cerises, baies, rhubarbe, prunes, etc.), dénoyautés, en morceaux
- 500 g de sucre gélifiant (2:1)
- 1 sachet d'acide citrique
- 1 c. à café d'huile végétale, neutre (huile de tournesol ou de coco), voire Conseil
- Wartości odżywcze
- na 1 bocal
- Kalorie
- 3468 kJ / 819 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 194 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 8.3 g
Alternatywne przepisy
Pain bis en cocotte
2 Std. 25 Min
Confiture d’abricots
45min
Confiture de pruneaux pour les provisions
55 min
Œufs colorés en jaune
55 min
Œufs colorés en bleu clair
55 min
Salade de crudités
10 Min
Confiture de pêches et de bananes
50min
Pain paysan
3 Std.
Confiture d'abricot pour les provisions
55 min
Confiture de prunes
45min
Ragoût de chevreuil avec pommes duchesse et chou rouge aux pommes
1 Std. 20 Min
Compote de pommes pour les provisions
30min