Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 c. à soupe de beurre, pour graisser les plaques
- 350 g de sucre
- 3 œufs
- 1 c. à soupe de kirsch
- 1 pincée de sel
- 1 c. à soupe de graines d'anis
- 450 g de farine, et un peu plus pour le plan de travail
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 199 kJ / 48 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 1 g
Alternatywne przepisy
Milanais
3sa
Étoiles à la cannelle
1j 30 menit
Bonhomme en pâte
2j 10 menit
Miroirs
1 Std. 40 Min
Pains de Saint-Gall
26h 30 min
Bruns de Bâle
8j 40 menit
Miroirs à la gelée de vin chaud
2h 40 min
Duo de mini-tresses au beurre
2j 10 menit
Pain paysan
3sa
Läckerli de Bâle
1h 10 min
Cuchaule
2j 30 menit
Tresse bernoise
1 Std. 45 Min