Tresse russe aux canneberges

Tresse russe aux canneberges

4.1 7 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz.
10 tranches

Składniki

Pâte
  • de lait
    130 g
  • de sucre
    30 g
  • de beurre
    30 g
  • de levure boulangère fraîche (20 g), émiettée
    ½ cube
  • de farine
    300 g
  • de sel
    ¼ c. à café
Garniture
  • de noisettes, décortiquées, non émondées
    120 g
  • pomme (160 g, p. ex. Boskoop) coupée en morceaux (4 cm)
    1
  • de sucre brut
    50 g
  • citron le zeste râpé d'un citron
    1
  • de jus de citron
    30 g
  • de cannelle moulue
    ½ c. à café
  • de crème entière
    80 g
  • de crème fraîche
    50 g
  • de canneberges déshydratées sucrées
    50 g
    40 g de raisins secs
Moulage
  • farine pour abaisser la pâte
    un peu de
  • sucre glace pour la décoration
    un peu de

Wartości odżywcze na 1 tranche

Kalorie 312.1 kcal / 31.2 kJ
Białko 6.1 g
Tłuszcz 15.1 g
Węglowodany 36.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...