Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 370 g d'eau
- ½ cube de levure boulangère fraîche (20 g), émiettée
- 50 g de beurre, en morceaux (2 cm)
- 500 g de farine bise
- 1 ½ c. à café de sel
- 2 c. à café de sucre
Le façonnage
- 40 g de farine bise
La cuisson
- 1 c. à soupe de farine bise
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1165 kJ / 276 kcal
- Białko
- 9.9 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 6 g
Alternatywne przepisy
Milanais
3 Std.
Gâteau des rois
1h 55 min
Pain d'épeautre pur
11 godz.
Bouillon de légumes en poudre
5h
Pain d'épice lucernois
55min
Petits pains au lait
2u. 5min
Pain d'épeautre et de blé
12 godz.
Petits pains du 1er août
1 Std. 10 Min
Pain paysan
3 Std.
Pain tessinois
1h 50 min.
Cuchaule
2h 30min
Tresse bernoise
1h 45min