![Pain bis en cocotte Pain bis en cocotte](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/88CC24DD-0A40-4D36-9AB0-AED98BB4814D/Derivates/5CCC08F2-BF9D-4833-805B-0CA551312331.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 370 g d'eau
- ½ cube de levure boulangère fraîche (20 g), émiettée
- 50 g de beurre, en morceaux (2 cm)
- 500 g de farine bise
- 1 ½ c. à café de sel
- 2 c. à café de sucre
Le façonnage
- 40 g de farine bise
La cuisson
- 1 c. à soupe de farine bise
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1165 kJ / 276 kcal
- Białko
- 9.9 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 6 g
Alternatywne przepisy
Petits pains du 1er août
1h 10min
Pain d’épeautre aux noisettes
2 Std. 50 Min
Pain paysan
3h
Duo de mini-tresses au beurre
2 godz. 10 min
Gâteau des rois
2 Std. 15 Min
Pain ciabatta
1sa 45 dk
Pâte de base pour pain
24h 30 min
Petits pains au lait
2h 5min
Gâteau des rois
1ч. 55 мин.
Spätzlis au fromage
1h 10min
Pain tessinois
1 godz. 50 min
Tresse bernoise
1sa 45 dk