Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- beurre, mou, pour graisser
La pâte
- 100 g d'amandes, entières, décortiquées, mondées
- 100 g de noisettes décortiquées
- 150 g de sucre
- 2 sachets de sucre vanillé
- 250 g de farine blanche
- 1 pincée de sel
- 1 paquet de zeste de citron râpé
- 200 g de beurre mou, en morceaux (2 cm)
- 1 œuf
La garniture et la finition
- 400 g de confiture de fraises
-
2
c. à soupe d'eau
lub 2 c. à soupe de rhum - amandes, effilées, grillées, à saupoudrer (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 1910 kJ / 456 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 10 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Milanais
3sa
Birchermüesli
1h 10 min
Miroirs à la gelée de vin chaud
2h 40 min
Pain paysan
3sa
Cake tyrolien automnal
1j 20 menit
Tresse au beurre à 6 brins
2h 35 min
Spätzlis au fromage
1h 10 min
Cake Mississippi clair
1 Std. 15 Min
Focaccia aux tomates
40 min
Croissants au jambon
35 Min
Cuchaule
2j 30 menit
Tresse bernoise
1 Std. 45 Min