Tourte de Linz suisse

Tourte de Linz suisse

4.5 6 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 morceaux

Składniki

  • beurre mou, pour graisser
La pâte
  • 100 g d'amandes, entières, décortiquées mondées
  • 150 g de sucre
  • 100 g de noisettes décortiquées
  • 2 sachets de sucre vanillé
  • 250 g de farine blanche
  • 1 pincée de sel
  • 1 paquet de zeste de citron râpé
  • 200 g de beurre mou, en morceaux (2 cm)
  • 1 œuf
La garniture et la finition
  • 400 g de confiture de fraises
  • 2 c. à soupe d'eau
    2 c. à soupe de rhum
  • amandes effilées (opcjonalnie) grillées, pour saupoudrer

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 morceau

Sód 10 mg
Białko 6 g
Kalorie 1910 kJ / 456 kcal
Tłuszcz 25 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 10 g
Węglowodany 50 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...