![Tourte de Linz suisse Tourte de Linz suisse](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2e2908f587910df6fb675ac7fe52d0f5/Derivates/e1a76be03673ed87fb5bee7bc863dab430f99d9f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- beurre, mou, pour graisser
La pâte
- 100 g d'amandes, entières, décortiquées, mondées
- 100 g de noisettes décortiquées
- 150 g de sucre
- 2 sachets de sucre vanillé
- 250 g de farine blanche
- 1 pincée de sel
- 1 paquet de zeste de citron râpé
- 200 g de beurre mou, en morceaux (2 cm)
- 1 œuf
La garniture et la finition
- 400 g de confiture de fraises
-
2
c. à soupe d'eau
lub 2 c. à soupe de rhum - amandes, effilées, grillées, à saupoudrer (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 1910 kJ / 456 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 10 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cake Mississippi clair
1h 15min
Tarte aux pommes façon crumble (TM6)
2 Std. 30 Min
Petits croissants à la vanille
1 Std. 30 Min
Étoiles à la cannelle
1 Std. 30 Min
Milanais
3h
Miroirs à la gelée de vin chaud
2h 40 min
Gâteau de Linz
1h
Spätzlis au fromage
1h 10min
Cake tyrolien automnal
1h 20min
Croissants au jambon
35 min
Cuchaule
2 Std. 30 Min
Tresse bernoise
1sa 45 dk