Tourte de Linz suisse

Tourte de Linz suisse

4.4 5 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 morceaux

Składniki

  • beurre mou, pour graisser
La pâte
  • d'amandes, entières, décortiquées mondées
    100 g
  • de noisettes décortiquées
    100 g
  • de sucre
    150 g
  • de sucre vanillé
    2 sachets
  • de farine blanche
    250 g
  • de sel
    1 pincée
  • de zeste de citron râpé
    1 paquet
  • de beurre mou, en morceaux (2 cm)
    200 g
  • œuf
    1
La garniture et la finition
  • de confiture de fraises
    400 g
  • d'eau
    2 c. à soupe
    2 c. à soupe de rhum
  • amandes, effilées (opcjonalnie) grillées, à saupoudrer

Wartości odżywcze na 1 morceau

Kalorie 456 kcal / 1910 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 50 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 10 g
Sód 10 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...