![Confiture d'abricot pour les provisions Confiture d'abricot pour les provisions](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ced04875-45ce-4556-82dd-96c1e4da30b8/Derivates/a6d5a1fe-d27c-49f4-a26c-f7e6b60b5114.jpg)
Wersje kompatybilne
Confiture d'abricot pour les provisions
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3000 g d'abricots, dénoyautés coupés en deux
- 1500 g de sucre gélifiant (2:1)
- 3 sachet d'acide citrique (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 bocal
- Kalorie
- 2603 kJ / 621 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 145 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 5 mg
Alternatywne przepisy
Gelée de groseille
50 Min
Petits pains du 1er août
1 Std. 10 Min
Tresse au beurre à 6 brins
2 Std. 35 Min
Risotto aux champignons accompagnés d'une salade de courge
45min
Riz au lait et compote de pruneaux
55 min
Salade de crudités
10p
Confiture de pruneaux pour les provisions
55 min
Confiture de fraises
1 godz. 5 min
Asperges et pommes de terre à la sauce hollandaise au yogourt
45min
Pesto de basilic
10p
Sauce balsamique
10p
Confiture avec sucre gélifiant
30min