Wersje kompatybilne
Confiture d'abricot pour les provisions
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3000 g d'abricots, dénoyautés coupés en deux
- 1500 g de sucre gélifiant (2:1)
- 3 sachet d'acide citrique (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 bocal
- Kalorie
- 2603 kJ / 621 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 145 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 5 mg
Alternatywne przepisy
Strudel aux pommes et sauce vanille
1h 20min
Bonhomme en pâte
2h 10min
Bricelets
2h 30min
Polenta tessinoise
45min
Confiture d’abricots
45min
Confiture de pruneaux pour les provisions
55min
Knöpfli
50min
Asperges et pommes de terre à la sauce hollandaise au yogourt
45min
Confiture avec sucre gélifiant
30min
Gelée de framboise et citron
45min
Tourte de Linz suisse
1h 30min
Variations autour du beurre - Café de Paris
30min