Confiture de pruneaux pour les provisions

Confiture de pruneaux pour les provisions

4.7 3 oceny
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 55 min
12 bocaux

Składniki

  • 3000 g de pruneaux surgelés, décongelés
  • 1500 g de sucre gélifiant (2:1)
  • 160 g de rhum (opcjonalnie)
  • 1 c. à café de cannelle moulue
  • 1 c. à café de gousse de vanille en poudre
    2 gousses de vanille, avec pulpe, pulpe raclée
  • 4 étoiles de badiane (fleurs d'anis étoilé)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 bocal

Sód 5 mg
Białko 1 g
Kalorie 2750 kJ / 657 kcal
Tłuszcz 0.3 g
Błonnik 5.8 g
Tłuszcz nasycony 0 g
Węglowodany 147 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...