Wersje kompatybilne
Confiture de pruneaux pour les provisions
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3000 g de pruneaux, surgelés, décongelés
- 1500 g de sucre gélifiant (2:1)
- 160 g de rhum (opcjonalnie)
- 1 c. à café de cannelle moulue
-
1
c. à café de gousse de vanille en poudre
lub 2 gousses de vanille, avec pulpe, pulpe raclée - 4 étoiles de badiane, (fleurs d'anis étoilé)
- Wartości odżywcze
- na 1 bocal
- Kalorie
- 2750 kJ / 657 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 147 g
- Tłuszcz
- 0.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Sód
- 5 mg
Alternatywne przepisy
Crêtes de coq
24h
Bonhomme en pâte
2h 10min
Risotto aux champignons accompagnés d'une salade de courge
45min
Confiture d’abricots
45min
Confiture de fraises
1 godz. 5 min
Pains de Saint-Gall
26h 30min
Gelée de framboise et citron
45min
Confiture d'abricot pour les provisions
55min
Cake choco-courgettes
1h 25min
Tourte de Linz suisse
1h 30min
Cake tyrolien automnal
1h 20 min
Tresse bernoise
1h 45min