Melanzane ripiene di quinoa

Melanzane ripiene di quinoa

3.6 23 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
4 porzioni

Składniki

  • 100 g di Cheddar a cubetti (1-2 cm)
  • 10 g di coriandolo fresco
  • 2 melanzane (circa 800 g l'una)
  • 120 g di cipolle in quarti
  • 3 spicchi di aglio
  • 1 - 2 peperoncini jalapeño freschi
  • 20 g di olio di oliva
  • 400 g di polpa di pomodoro a pezzi
  • 275 g di acqua
  • 1 ½ cucchiaino di sale
  • 120 g di chicchi di quinoa ammollati per almeno 30 minuti
  • 100 g di fagioli rossi in scatola sgocciolati
  • 100 g di mais dolce in scatola sgocciolato
  • 1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
  • 1 cucchiaino di coriandolo in polvere
  • 1 cucchiaino di cumino in polvere
  • 1 cucchiaino di paprika in polvere, affumicata
  • ½ cucchiaino di chili in polvere

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 13.8 g
Kalorie 1268 kJ / 303 kcal
Tłuszcz 16.8 g
Węglowodany 24.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...