Funghi ripieni di feta e spinaci

Funghi ripieni di feta e spinaci

4.3 7 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
8 porzioni

Składniki

  • di Parmigiano Reggiano a pezzi (3 cm)
    50 g
  • di pane raffermo a pezzi
    2 fette
  • di foglie di spinaci freschi
    200 g
  • di scorza di limone senza la parte bianca (1 cm x 5 cm)
    2 pezzi
  • di cipolla marrone a metà
    120 g
  • di bacon affumicato a pezzi
    140 g
  • di olio extravergine di oliva
    20 g
  • di pinoli tostati
    2 cucchiai
  • di noce moscata in polvere
    1 pizzico
  • di sale
    1 pizzico
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico
  • di feta vaccina a pezzi (1 cm)
    180 g
  • funghi portobello freschi senza i gambi
    6 - 8
  • crostini tostati di pane bianco q.b. per servire

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 227 kcal / 953 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 5 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...