Zuppa di pesce Maiorchina

Zuppa di pesce Maiorchina

3.6 16 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porzioni

Składniki

  • 100 g di cipolle a metà
  • 1 spicchio di aglio
  • 4 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 25 g olio extravergine di oliva
  • 200 g di pomodori a metà
  • 150 g di carote a pezzi
  • 100 g di sedano rapa a pezzi
  • 150 g di porri a rondelle (1 cm)
  • 20 g di concentrato di pomodoro
  • 1 cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale fatto in casa
    1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
  • 1 cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe macinato
  • 400 g di fondo di pesce
  • 400 g di acqua
  • 200 g di vino bianco
  • ¼ cucchiaino di succo di limone
  • 350 g di filetti di pesce bianco (tipo nasello o merluzzo) a dadini (3x3 cm)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 20 g
Kalorie 901 kJ / 215 kcal
Tłuszcz 8 g
Błonnik 4.4 g
Węglowodany 8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...