Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di scalogno a pezzi
- 80 g di sedano a pezzi
- 50 g di carota, pelata e a pezzi (2-3 cm)
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 450 g di fave fresche, sgranate
- 450 g di acqua
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 50 g di ricotta vaccina, scolata dal siero
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- crostini di pane, a piacere
- pinoli, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 749 kJ / 179 kcal
- Białko
- 7.6 g
- Węglowodany
- 20.8 g
- Tłuszcz
- 7.3 g
- Błonnik
- 4.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vellutata di carciofi e taleggio
55 min
Vellutata di cavolfiore
50 min
Vellutata di bietole con quinoa e fagioli neri
1h
Vellutata di finocchi e carote
35 min
Vellutata di finocchi e zafferano
50 min
Vellutata di verza al vino bianco
50 min
Crema di finocchi
35 min
Vellutata di zucca, arancia e mandorle
40 min
Vellutata di zucca
30 min
Crema di zucca al profumo di cannella
40 min
Curry di zucca e pollo
1h
Passata di finocchi con ragù di calamari
1h