Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Polpette
- 40 g di crusca di avena
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 500 g di petto di pollo senza pelle a tocchetti (2-3 cm)
- 2 uova
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- 1000 g di acqua
Salsa curry
- 250 g di latte scremato
- 1 cucchiaino di amido di mais (maizena)
- 250 g di formaggio fresco spalmabile
- 1 cucchiaio di curry in polvere
- rosmarino, gli aghi lavati e asciugati q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2565 kJ / 613 kcal
- Białko
- 54.9 g
- Węglowodany
- 33.4 g
- Tłuszcz
- 28.9 g
- Błonnik
- 42.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pollo alle mandorle
45 min
Tsukune con salsa teriyaki (Polpettine giapponesi)
40 min
Polpette di pollo al Varoma in salsa delicata
1h 30min
Pollo con salsa al curry
50min
Spiedini di pollo in salsa teriyaki (Yakitori)
50min
Ravioli di cavolo e maiale cotti a vapore
1 godz. 35 min
Riso alla cantonese
40 min
Pollo alla soia e sesamo
40 min
Pollo alle mandorle in salsa al limone
35min
Polpette con prugne e salsa al Parmigiano reggiano
50min
Cous cous di pollo speziato
30 min
Straccetti di pollo alla curcuma
35min