
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g jarmużu, tylko liście, pokrojonego na kawałki, bez twardych części
- 500 g wody, plus dodatkowa ilość do nawilżenia papieru do pieczenia
- 250 g ziemniaków, pokrojonych w 1,5 cm kostkę
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 20 g oliwy z oliwek
- 6 jajek
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczka papryki wędzonej, mielonej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 911 kJ / 218 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cukinia nadziewana kaszą jaglaną
1 godz. 20 min
Zapiekanka z kaszy gryczanej
1 godz. 40 min
Kotlety brokułowe z salsą rzodkiewkową
1 godz. 10 min
Frittata z batatem, cukinią i kozim twarogiem
40 min
Quiche z brokułami i kalafiorem
1 godz. 50 min
Warzywna zapiekanka z kaszą bulgur
1 godz. 35 min
Frittata cukiniowa
40 min
Frittata z bobem i młodymi ziemniakami
1 godz. 10 min
Crumble po indyjsku
1 godz. 20 min
Kremowe gratin z jarmużu
55 min
Ciasto kalafiorowe
1 godz. 15 min
Zielona terrina z kozim serem
4 godz. 40 min