Urządzenia i Akcesoria
Frittata z jarmużem i ziemniakami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
-
70 g jarmużu tylko liście, pokrojonego na kawałki, bez twardych części
-
500 g wody plus dodatkowa ilość do nawilżenia papieru do pieczenia
-
250 g ziemniaków pokrojonych w 1,5 cm kostkę
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
6 jajek
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka papryki wędzonej, mielonej
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
12 g
Kalorie
911 kJ /
218 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
2.2 g
Węglowodany
13 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JARMUŻ
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pesto z jarmużu
25 min
Bezmięsne klopsiki z jarmużu
35 min
Jaglany quiche ze szpinakiem i oliwkami
1 godz. 45 min
Frittata z bobem i młodymi ziemniakami
1 godz. 10 min
Zupa z ciecierzycy z jarmużem
50 min
Topinambur po prowansalsku
50 min
Ragout z marynowanym tofu
1 godz. 40 min
Brokuł z ciecierzycą w sosie orzechowym
1 godz.
Kolorowa zapiekanka z soczewicą
1 godz. 30 min
Medaliony ziemniaczane z salsą z pomidorów i awokado
45 min
Zupa krem z brukselki z soczewicą
40 min
Lasagne z bakłażanem i ricottą na parze
1 godz. 25 min