
Urządzenia i Akcesoria
Szparagi z soczewicą i salsą verde
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
Sos salsa verde
-
ząbek czosnku1
-
kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy10 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście30 g
-
filety z anchois, w oleju odsączone z zalewy3
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego10 - 20 g
-
oliwy z oliwek70 g
-
musztardy francuskiej1 łyżeczka
-
miodu, płynnego (opcjonalnie)10 g
Szparagi z soczewicą
-
wody1000 g
-
soli½ łyżeczki
-
zielonej soczewicy, suszonej uprzednio opłukanej pod bieżącą wodą200 g
-
zielonych szparagów bez twardych końców (ok. 330 g)1 pęczek
-
jajka ugotowane na twardo pokrojone w ćwiartki (patrz wskazówka)2
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście do dekoracji
-
sól do smaku
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
392.3 kcal /
1642.3 kJ
Białko
18.8 g
Tłuszcz
22 g
Węglowodany
36 g
Błonnik
6.3 g
Tłuszcz nasycony
3.5 g
Sód
331 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

MAJÓWKA
10 Przepisów
Polska
Polska