Urządzenia i Akcesoria
Szparagi z soczewicą i salsą verde
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
Sos salsa verde
-
1 ząbek czosnku
-
10 g kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy
-
30 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
3 filety z anchois, w oleju odsączone z zalewy
-
10 - 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
70 g oliwy z oliwek
-
1 łyżeczka musztardy francuskiej
-
10 g miodu, płynnego (opcjonalnie)
Szparagi z soczewicą
-
1000 g wody
-
½ łyżeczki soli
-
200 g zielonej soczewicy, suszonej uprzednio opłukanej pod bieżącą wodą
-
1 pęczek zielonych szparagów bez twardych końców (ok. 330 g)
-
2 jajka ugotowane na twardo pokrojone w ćwiartki (patrz wskazówka)
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście do dekoracji
-
sól do smaku
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
331 mg
Białko
18.8 g
Kalorie
1642.3 kJ /
392.3 kcal
Tłuszcz
22 g
Błonnik
6.3 g
Tłuszcz nasycony
3.5 g
Węglowodany
36 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
MAJÓWKA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zielone szparagi z łososiem i jajkami w koszulkach
45 Min
Szparagi (sous-vide) z jajkami w koszulkach (z osłoną noża miksującego)
1 Std. 10 Min
Szparagi z młodymi ziemniakami i jogurtowym sosem holenderskim
55 Min
Cytrynowy pęczak z fasolką szparagową, szpinakiem i suszonymi pomidorami
1 Std. 5 Min
Sałatka z bobu i pomidorków z cytrynowym winegretem
30 Min
Sałatka ze szczawiu i fasolki szparagowej
45 Min
Sałatka ze szparagami i kaszą jaglaną
55 Min
Szparagi, ryż z parmezanem i cytrynowym sosem zabajone
45 Min
Bób z zielonym groszkiem w słodkim sosie gruszkowym
1 Std.
Brokuł z ciecierzycą w sosie orzechowym
1 Std.
Bolognese z boczniaków z cukiniowym makaronem
50 Min
Gulasz z boczniaków z pęczakiem
1 Std. 10 Min