Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 - 800 g pork ribs, cut into ribs
- 800 g water, plus extra for boiling
- 3 garlic cloves
- 1 fresh long red chilli, deseeded and cut in long pieces
- 1 tbsp potato starch
- ½ tsp white sugar
- ¼ tsp ground white pepper
- ¼ tsp salt
- 2 tbsp Chinese black bean sauce
- 1 tbsp oyster sauce
- 1 tbsp soy sauce
- 1 tbsp rice wine vinegar
- 1 - 2 spring onions/shallots, cut into slices, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3124.2 kJ / 743.9 kcal
- Białko
- 89.4 g
- Węglowodany
- 15.9 g
- Tłuszcz
- 35.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.4 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 2727.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sweet and sour pork ribs
40min
Hong shao rou (braised pork belly)
1 godz. 15 min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1h 50min
Steamed Chicken with Dang Gui
1h 30min
Pork belly with spring onions
1h 10min
Rice Wine Chicken
30 min
Braised pork belly
55min
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55min
Gu lao rou (sweet and sour pork ribs)
30 min
Lu ji chi (braised chicken wings)
25min
San bei ji (three cup chicken)
35min
White Radish Pork Rib Soup
3h