Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g water
- 200 g plain flour
- ¾ tsp salt
- 1 spring onion/shallot, trimmed and cut into thin slices (separate white and green parts)
- 10 g dried shrimp (see Tip)
- 180 g pork fillet, cut into thin strips (5 mm)
- 200 g daikon, peeled and cut into cubes (5 mm)
- 1 tsp white sugar
- ¼ tsp ground white pepper
- soy sauce, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1006 kJ / 239 kcal
- Białko
- 12.1 g
- Węglowodany
- 26.7 g
- Tłuszcz
- 9.2 g
- Błonnik
- 1.9 g
Alternatywne przepisy
He tao zhi ma hu (sweet walnut sesame soup)
35 min
Luo bo gao (radish cakes)
25h 20 min
Mixed mushroom congee with pickled eggs
24 Std. 40 Min
Pork Rib Soup With Dried Shiitake Mushroom And Bean Curd
3h 10min
Chwee Kuih (steamed rice cake)
1h 5 min
Dou sha (red bean paste)
49h 10 min
Rice cake with sweet azuki bean paste
8 Std. 30 Min
Mantou buns
1h 30min
Pineapple buns
9 Std. 50 Min
Gula Melaka Huat Kuih (Palm Sugar Steamed Cupcakes)
55 min
Egg Tarts
50 min
Teochew rice porridge with sweet potato
30 min