Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g water
- 200 g plain flour
- ¾ tsp salt
- 1 spring onion/shallot, trimmed and cut into thin slices (separate white and green parts)
- 10 g dried shrimp (see Tip)
- 180 g pork fillet, cut into thin strips (5 mm)
- 200 g daikon, peeled and cut into cubes (5 mm)
- 1 tsp white sugar
- ¼ tsp ground white pepper
- soy sauce, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1006 kJ / 239 kcal
- Białko
- 12.1 g
- Węglowodany
- 26.7 g
- Tłuszcz
- 9.2 g
- Błonnik
- 1.9 g
Alternatywne przepisy
Luo bo gao (radish cakes)
25 Std. 20 Min
Mapo tofu
15min
Mantou buns
1 Std. 30 Min
He tao zhi ma hu (sweet walnut sesame soup)
35 min
Taiwanese sticky rice
1 Std. 40 Min
Yu Sang
1h
Teochew Yam paste with gingko (Onee)
25 min
Chwee Kuih (steamed rice cake)
1h 5min
San bei ji (three cup chicken)
35 min
Pineapple buns
9u. 50min
Hong shao rou (braised pork belly)
1 godz. 15 min
Soy milk
24 godz. 30 min