Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g vegetable oil
- 10 g fresh ginger, peeled and cut into thin slices
- 500 g pork ribs, cut into pieces (4-5 cm - see Tips)
- 50 g rock sugar, broken into pieces (1-2 cm - see Tips)
- 30 g Shaoxing wine (Chinese cooking wine)
- 50 g rice wine vinegar
- 15 g light soy sauce
- 15 g dark soy sauce
- Wartości odżywcze
- na 2 portions
- Kalorie
- 6931.6 kJ / 1650 kcal
- Białko
- 98 g
- Węglowodany
- 63.8 g
- Tłuszcz
- 113.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 38.7 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 1994.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sweet and sour pork ribs
40min
Sweet and sour pork ribs
35min
Taiwanese three cup chicken
20 Min
Lu ji chi (braised chicken wings)
25 Min
Braised pork belly
55 Min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1 godz. 50 min
Sweet and Sour Pork Ribs
45 Min
Nutty Passionfruit Pork Ribs
1h 15min
Rice Wine Chicken
30min
Hong shao rou (braised pork belly)
1h 15min
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55 Min
Pork belly with spring onions
1h 10 min