Gu lao rou (sweet and sour pork ribs)

Gu lao rou (sweet and sour pork ribs)

4.5 122 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
2 portions

Składniki

  • pork ribs cut into pieces (4-5 cm - see Tips)
    500 g
  • cornflour
    1 tbsp
  • vegetable oil
    20 g
  • fresh ginger peeled and cut into thin slices
    10 g
  • rock sugar broken into pieces (1-2 cm - see Tips)
    50 g
  • Shaoxing wine (Chinese cooking wine)
    30 g
  • rice wine vinegar
    50 g
  • light soy sauce
    15 g
  • dark soy sauce
    15 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 886.2 mg
Białko 40.7 g
Kalorie 3941.9 kJ / 942.2 kcal
Tłuszcz 68.9 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 20.3 g
Węglowodany 32.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...