![Fond de viande Fond de viande](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/bf7f3089-e734-4884-9bd0-c5ceb209d161/Derivates/5e351997-ecc6-46cc-b742-a7139a467dc4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de viande dénervée, coupée en morceaux
- 300 g de légumes variés (oignons, carottes, céleri-branche ou céleri-rave par ex.), coupés en morceaux
- 1 gousse d'ail
- 4 brins d'herbes aromatiques fraîches (sauge ou romarin par ex.), équeutés
- 150 g de gros sel
-
30
g de vin rouge
lub 30 g d'eau - 1 feuille de laurier déshydratée
- 1 clou de girofle
- Wartości odżywcze
- na 400 g
- Kalorie
- 2754 kJ / 658 kcal
- Białko
- 59 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 38 g
- Błonnik
- 7.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pâtes fraîches
1 Std.
Chapelure
5 min
Sucre vanillé
72 godz.
Pâte feuilletée express
2h
Macédoine du jardin
30 Min
Farine de céréales ou de légumes secs
5 min
Antonio Bachour: Tartelettes au pudding chocolat caramel (métrique)
6 godz. 10 min
Fond de viande
3h
Fond de volaille
45 Min
Fond de légumes
45 Min
Fond de volaille
45 Min
Délice de foies au riesling
2 godz. 50 min