Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de viande de poulet, sans peau, désossée et sans nerfs (500 g au total), coupée en morceaux
- 200 g de légumes blancs variés (céleri, oignons, ail, poireau par ex.), coupés en morceaux
- 4 brins d'herbes aromatiques fraîches (romarin, thym, persil par ex.), équeutés
- 150 g de gros sel
- 100 g de vin blanc
- 1 feuille de laurier déshydratée
- 1 clou de girofle
- 5 graines de coriandre
- Wartości odżywcze
- na 400 g
- Kalorie
- 2714 kJ / 649 kcal
- Białko
- 58 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Błonnik
- 5.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fond de légumes (végane)
30 Min
Fond de légumes
45 Min
Délice de foies au riesling
2h 50min
Salade de vermicelles à la vietnamienne (TM6)
40 Min
Fond de viande
3h
Fond de viande
45 Min
Sucre vanillé
72h
Fond de volaille
45 Min
Sauce ketchup
1 Std. 10 Min
Farine de céréales ou de légumes secs
5min
Céleri rémoulade
10 min
Pâte feuilletée express
2h