JANVIER Îles flottantes pom-Passion - Eric Guérin

JANVIER Îles flottantes pom-Passion - Eric Guérin

4.0 3 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
6 portions

Składniki

La crème anglaise Passion
  • 16 fruits de la Passion (120 g de jus env.)
  • 110 g de crème liquide, 30% m.g. min.
  • 2 jaunes d'œufs
  • 25 g de sucre en poudre
La gelée pom-Passion
  • 1 feuille de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
  • 12 fruits de la Passion (100 g de jus env.)
  • 100 g de jus de pomme verte
  • 1 g d'agar-agar (½ sachet)
La meringue
  • 90 g de blanc d'œuf (3 œufs moyens)
  • 160 g de sucre en poudre
  • 10 g de manzana

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 11 g
Kalorie 2166 kJ / 516 kcal
Tłuszcz 10.5 g
Błonnik 36.5 g
Węglowodany 66.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...