Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte brisée
- 200 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 100 g de beurre doux
- 1 pincée de sel
- 50 g de sucre en poudre
- 10 g d'huile d'olive
- 50 g d'eau
Le flan de potiron
- 300 g de chair de potiron, détaillée en cubes
- 50 g de sucre en poudre
- 125 g de jus d'orange
- 10 g de jus de citron
- 1 c. à soupe de miel
- 2 œufs
- 125 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 125 g de lait
- 1 c. à café de cannelle en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1932 kJ / 461.5 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 50.3 g
- Tłuszcz
- 22.5 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Etoiles à la cannelle (Allemagne)
1h 30min
Milla de potiron
1h 10min
Gâteau courge, pomme et flocons d'avoine
1h 15min
Cake aux marrons sans gluten
45min
Muffins pomme butternut
1 godz. 25 min
Biberlis d'Appenzell
2h 20min
Gâteau de Pâques
1h 45 min
La tarte au sirop d'érable
55min
Tarte sucrée au potiron
1 godz. 40 min
Flan de butternut au citron
50min
Cake chocolat-betterave
1h 15min
Risotto de potiron au lait de coco
40min